ГЕРБ: 150 млн. лева повече за младите през новия програмен период

SANYO DIGITAL CAMERA„Поморие е град, който не спира да се развива, хората тук трябва да се гордеят с европейската му визия. Благодарение на добрия диалог и съвместни усилия между местна и национална власт по време на управлението на ГЕРБ в града бяха реализирани и започнати много важни инфраструктурни проекти. За нас са важни хората, техните семейства и деца, които да живеят в по-добри условия и да се чувстват пълноценни граждани”. Това сподели водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, която заедно с кандидатите за народни представители Димитър Бойчев, д-р Галина Милева, Диана Йорданова и Стоян Гюзелев се срещнаха с жителите на Поморие.

Заедно с тях те обсъдиха основните акценти от регионалната програма за развитие на Бургаска област, която е отворена за предложения от страна на гражданите. Представители на рибарския бранш, който е един от основните поминъци в града, отправиха въпрос, свързан с въвеждането на касови апарати на рибарските лодки. „В нашата регионална програма е записана твърдата ни позиция по този въпрос. Ще входираме предложение за категорична отмяна на тази опция, като по този начин ще защитим интересите на рибарите”, заяви Ивелина Василева.

Подкрепа и мерки за  на малкия и среден бизнес също са част от програмата на ГЕРБ за следващия период на управление. Кандидатите за народни представители обясниха на присъстващите, че предлагат комплексни интегрирани проверки, които да бъдат извършвани съвместно от контролните органи еднократно. Облекчаване на административната тежест също ще допринесе за създаване на благоприятна среда за развитие на бизнеса. Друг приоритет е отпадането на някои от регулаторните режими и въвеждането на повече гъвкавост, на електронните системи.

Сред големите успехи, за които жителите на Поморие благодариха на кандидатите за народните представители на ГЕРБ, бяха разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг и модернизирането на пречиствателната станция за отпадъчни води в община Поморие. Мащабният проект включва  реконструкция и разширение на пречиствателната станция  за отпадъчни води, както и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на град Поморие.

Студенти от Поморие, присъстващи на дискусията, отправиха въпроси, свързани с младежката политика и мерки за професионална реализация, които ГЕРБ е заложила в програмата си.

„За следващия програмен период са отделени със 150 млн. лв. повече за младежите. Специална оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” за периода 2014 – 2020 г. ще подпомогне развитието на младите хора. В нея са предвидени изграждане на центрове за компетентност  в приоритетни научни области, професионалното образование, ориентирано към ефективен достъп до пазара на труда, предучилищни и училищни програми за подобряване на достъпа и задържане на учениците, общински програми за личностно развитие и други приоритетни оси. Възможности за тях се откриват с програмата „Старт в кариерата”, както и признаването на учебните стажове като трудови. По този начин ще се осигури пряка връзка между бизнеса и образователната система”, коментира Ивелина Василева.

След срещата поморийци имаха възможност да се насладят на комедийната пиеса „Когато котката я няма”,  представена от актьорите от ДТ„Адриана Будевска”.

2

2 Отзиви

  1. Не знам за кои млади бръщолевите? Не знам дали Ви е ясна популацията на населението във Вашия град г-н Кмет! Не знам дали осъзнавате простотиите и глупостите, които сътворявате и не Ви увира кратуната, и не само на Вас, ами и на по-голямата част от сегашните и бивши управляващи, че тотално не да обедняваме, а да изчезваме! Дали под земята или зад граница е все тая и това ако не го разберете Вие или който и да е от всички, които искате да управлявате ще продължаваме да се топим и тогава, кой ще лъжете ?! Циганина или може би “агата”, а що не е “големият брат”?
    На 13 май очаквам да си подадете оставката, а Общински съвет да се разпусне!!! Това е най-доброто, което може да направите сега и за в бъдеще за този град и за хората от Общината.
    Без Уважение към всички, които искат да злоупотребяват (управляват) България!!!

  2. Споко младите циганета ще останат тук и държавата ще се казва Мангалия!