Намериха зарязан чувал с бюлетини

buletiniЧувал с бюлетини е открит в късния следобед в понеделник, часове след като бе обявен края на изборния ден в Пловдив, разбра Дарик радио. Бюлетините са намерени в източния край на палата №7 на пловдивския панаир. По информация на Дарик те са предадени на отговорно пазене в Районна прокуратура Пловдив, предаде агенция КРОСС.

По неофициални данни е възможно изборните книжа да са празни, останали в коридорите на панаирната палата вчера след края на изборите. В чувала те са прибрани в кочани по 50бр.

Все още не е ясно от коя изборна секция в Пловдив са изоставените бюлетини. По закон след приемане на протоколите от районната избирателна комисия бюлетините, екземплярът от протокола, предназначен за областната администрация, и останалите книжа и материали се предават от членовете на секционните избирателни комисии по чл. 230, ал. 1 в областната администрация на комисия в състав, определен по реда на чл. 35 от Изборния кодекс.

Състава на комисията трябва да включва и представител на областната администрация. По непотвърдена информация откритите бюлетини са изоставени или забравени точно преди да бъдат предадени на тази комисия. Повече от 16 часа от прокуратурата отказават официална информация по случая.