Костадин Марков подаде оставка като областен председател на СДС

Костадин Марков подаде оставка като областен председател на СДС. Оставката е мотивирана от лошите резултати на изборите.

“Това, че десницата няма да е представена в парламента е дъното”, смята Марков. Резултатът на СДС-Бургас е четвъртият най-добър в страната от изборите. Въпреки това обаче областният лидер не го смята за успех.

 

„Винаги, когато съм взимал решения, съм бил воден от съвестта си. Когато развалихме синята коалиция, аз гласувах „за“ и не съжалявам, защото смятам, че вдясно обединение може да има чак когато се сменят поколенията.  Трябва да преглътнем тази тежка буца и да забравим много неща. За мен пътят е обединение“, каза още Костадин Марков.

 

Той добави, че ако Иван Костов остане лидер, винаги партията ще има горен праг. Костов също има вина за краха на десницата, смята още Марков.

 

“Всички, които са участвали в управление, по 5–6 пъти в парламента, просто да дадат крачка назад. Моята теза беше, че ако Иван Костов фигурира в една листа, то горният й праг е 100 000, което между другото се доказа и от изборите“, каза Костадин Марков. “За мен Иван Костов е най-добрият министър–председател на България, но като десен политик се провали”, добави още той.

 

Марков ще депозира оставката си и пред Областния съвет на СДС тази вечер.