Бареков: Прокуратурата заби последния пирон в ковчега на управлението на ГЕРБ

Днес е краят на една ера. Прокуратурата заби последния пирон в ковчега на управлението на ГЕРБ. Така изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков коментира официалните разкрития на прокуратурата за откритите в Костинброд 350 хил. бюлетини, предаде КРОСС.
Много е нелицеприятно това, което се случва, но когато управляваш като диктатор една държава и когато се опитваш да купиш гласовете на хората, като директно им подмениш бюлетините, такъв е краят, подчерта той.
По повод двата сигнала, които днес внесе, Николай Бареков отбеляза, че разкритото от прокуратурата потвърждава, че наистина има организация и собственикът на печатница “Мултипринт” е само брънка от веригата.
Елементите в организацията са четири, обясни Бареков – възлагане на държавната поръчка, печатане на бюлетините, укриване и подготвяне на транспортирането и самото транспортиране. Основните извършители са Росен Желязков и Марин Райков, които възлагат поръчката и прикриват следите, и Цветанов и Борисов, които имат ресурса да организират всичко това и накрая да транспортират бюлетините.
Николай Бареков подчерта, че президентът е знаел какво се случва в държавата още в късната вечер на петък и са му оставали два часа за реакция, ако е искал да не нарушава изборния процес.