Бойко Борисов иска касиране на изборите

До дни ще пуснем жалба до Конституционния съд с искане изборите да бъдат касиране. Мотивът ни е, че законът бе грубо погазен по време на деня за размисъл. Това обяви по време на пресконференция лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. За първи път в историята, политическа партия, която е спечелила изборите, ще поиска касиране на изборите, каза Борисов.
Надявам се Конституционният съд да се произнесе възможно най-бързо, добави той.
Борисов изказа мнение, че е най-добре да се направят нови избори. Вече всички знаят коя партия какви ценности притежават и каквото се отсъди – тогава вече хората да знаят, че както ни подредят, така ще се направи правителство. Трети избори не са нужни, категоричен бе той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че е несериозно да се говори за програмно правителство.
Сидеров изглежда е забравил, че него и сина му го биха тези партии, които той смята да подкрепи. Несериозно е да се говори за програмно правителство, защото БСП казват, че ще се строи “Белене”, ДПС не иска, “Атака” е за. По важните теми партиите БСП и ДПС и “Атака” са на различно мнение. Единственото, което виждам, че могат да направят, е да се вземе голям заем, който за година – година и половина да изхарчат. Ако това се направи, Господ няма да може да спаси България, каза Борисов.

Ако Конституционният съд не се произнесе дотогава и президентът ни даде мандат, ние ще съставим правителство на малцинството – експертно, както винаги. Длъжен съм заради този над един милион българи, които са застанали зад нас, каза Борисов.

Той добави, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов няма да влезе в новото правителство на малцинството.

Цветанов ще подаде молба за сваляне на имунитета в мига, в който ще се закълнем. В кабинета той не иска да фигурира. Там трябват хора, които могат веднага да започнат да работят, а не да влязат в обяснителен режим дали са виновни или не, обяви Бойко Борисов.