На 25 и 26 май „Фолклорен венец Божура”

21- то издание на странджанско-тракийски събор „Фолклорен венец Божура” ще се проведе на 25 и26 май в местността Божура.Организатори на Събора са Община Средец и Съюза на Тракийските Дружества. Над 70 певци и инструменталисти от Бургаска област, Варна и Добрич ще се включат в конкурсната програма на събора.

На 26 май в посетителския център в местността Божура ще бъдат представени книгите на професор Георги Марков посветени на Балканските войни. Директорът на историческия институт към БАН ще получи и почетния плакет на Бургаското Тракийско Дружество „Екзарх Антим Първи”за принос към тракийската култура.

С плакет ще бъде наградени един от ръководителите на най- младите участници в събора. Наградата на кмета на община Средец ще получи преподавателяработил за запазване иразвитие на странджанско-тракийкия фолклор.

Ателиета на занаятите в посетителският център в местността Божура ще представят пред гостите на събора автентични български занаяти.

На сцената на „Фолклорен венец Божура”по традиция ще се изявят и звездите набългарския фолклорЯнка Рупкина и Калинка Згурова.