Tourage организира Втора Годишна Конференция в Бургас

Проектът “Tourage – Развитие на туризъм за възрастни хора в граничните райони” организира Втората Годишна Конференция, която се провежда на 21 май 2013 г. в гр. Бургас, Културен Център „Морско Казино” и ще бъде под патронажа на Областния управител на Бургаска област.

По време на конференцията ръководители на проекти от различни европейски държави и експерти ще дискутират предизвикателствата и възможностите за развитието на продукта и маркетинговите стратегии за туризъм за възрастни хора. Включените теми в конференцията са свързани с иновации и решения в туристическата индустрия. Ще бъдат представени и резултатите от проучване на нуждите и особеностите на възрастните туристи в отдалечените райони на ЕС. Ще се организират две тематични сесии „Маркетинг за възрастни туристи” и „Развитие на продукта за възрастни хора”. По време на сесиите ще бъдат дискутирани примери и добри практики от регионите в ЕС, в резултат на което ще бъдат направени изводи и препоръки за развитието на туризма за възрастни хора в европейските региони.

Основните цели в проекта “TOURAGE” са да се насърчат регионалните икономики чрез развитието на туризъм за възрастни хора и да се подкрепи активното и здравословно стареене.

Конференцията събира широк кръг от заинтересовани страни от туристическия сектор – туристически фирми, туристически организации и агенции за развитие, както и институции и политици в ЕС на национално и регионално ниво. Годишната конференция дава възможност да се споделят резултатите по проекта и да се въведат добрите практики за развитие на туризъм за възрастни хора, които са идентифицирани от районите – партньори в проекта. Те са също добра платформа за дискутиране на ролята на туризма за възрастни хора за подкрепа на икономическото развитие и създаването на заетост, особено в отдалечените райони.

Презентациите по време на тематичните сесии в рамките на конференцията ще бъдат качени на www.tourage.eu и ще могат да се ползват от всички заинтересовани страни в туризма и обществеността, които искат да научат повече за туризма за възрастни хора като средство за борба с обезлюдяването, безработицата и други икономически предизвикателства.

За проектаTOURAGE е проект, финансиран от Европейския Фонд за Регионално Развитие чрез Програма INTERREG IVC. В проекта участват 11 партньори от България, Финландия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Полша, Словакия и Испания. Регионалният Съвет на Северна Карелия (Финландия) е водещ партньор. Проектът има за цел да информира отговорните регионални власти, политици и заинтересовани страни в туристическия сектор за предизвикателствата и ползите, както и за бъдещите тенденции в туризма за възрастни хора, а също и да сподели добрите практики, които могат да бъдат въведени. Получените резултати в следствие на сътрудничеството ще бъдат разпространени в други райони на Европа и те ще промотират развитието на „Модела туризъм за възрастни хора” и ще осигурят средства за усъвършенстване на регионалните политики за развитие на туризъм за възрастни хора.