Граждани на Несебър дадоха своя принос в Националната кампания “Бъди отговорен. Е-рециклирай!”

Граждани на Несебър откликнаха на апела на Община Несебър за включване във втория етап на националната кампания «Бъди отговорен.Е-рециклирай!». В неделния ден с медийната подкрепа на вестник «Слънчев бряг прес», на обявения от отдел «Екология» пункт, те дадоха своя принос към кампанията, доставяйки излязло от употреба електрическо и  електронно оборудване (е-отпадъци) – компютърно оборудване, малки и големи домакински електроуреди, мобилни и стационарни телефони, батерии, детски играчки. Този вид отпадъци съдържат особено вредни и токсични за околната среда и за здравето на човека съставки.
Средствата, събрани от кампанията, която освен в Несебър се проведе и в: Свети Влас, Равда и Обзор ще бъдат дарени на две организации: сайта за обучение www.ucha.se и инициативата “Аз, ученикът”.
Първата акция в кампанията “Бъди отговорен.Е-рециклирай”, с партньорството на “Екологика България”, се проведе на 27 април в София, на която граждани и организации предадоха за рециклиране над 1,5 тона е-отпадъци.

                                                      Максим МОМЧИЛОВ