EVN посреща летен сезон 2013 г. с над 41,7 км новоизградена мрежа

За първите 4 месеца на 2013 г. EVN България построи повече от 41,7 км нова мрежа средно и ниско напрежение, както и 21 нови трафопоста и възлови станции в област Бургас. Инвестиционните дейности са част от мерките за развитие и подсигуряване на енергийната инфраструктура по Южното Черноморие.
Стойността на вложените средства надвишава 4,7 млн. лв. като повече от 2,5 млн. лв от тях са съсредоточени в района от Бургас до Обзор, а останалите средства бяха вложени по проекти в курорти и населени места в южната и вътрешна част на област Бургас. Общо до края на годината планираните инвестиции на EVN България в област Бургас възлизат на 15,6 млн. лв.

Подготовката на EVN България за летен сезон 2013 г. започна веднага след зимните месеци, когато стартира изпълнението на редица обекти. Допълнително в района на Черноморието продължават дейността си и две мобилни подстанции на EVN България – в Каблешково и в с. Приселци (до Обзор). Важна мярка е и стартиращият в края на май ежедневен мониторинг и анализ на товарите и потреблението по електропроводи средно напрежение по Южното Черноморие. В EVN България функционират денонощно 2 диспечерски центъра за управление на мрежата, откъдето се осъществява наблюдение и контрол на съоръжения от електроразпределителната мрежа. Дружеството е осигурило и необходимият брой аварийни екипи както в големите градове и курортни центрове, така и в по-малки населени места.

Предприетите мерки от EVN България целят обезпечаването на летния туристически сезон по Южното Черноморие.