Съветниците в Несебър гласуваха по 56 точки в проекта за дневен ред

Заедно с една допълнителна точка общинските съветници в Несебър гласуваха по 56 точки в проекта за дневен ред с което поставиха рекорд за настоящия си мандат.

По първите две точки от дневния ред общищинските съветници единодушно одобриха окончателно предложените от и.д. кмет на Община Несебър Виктор Борисов кандидати за награждаване по случай 24 май-празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост.

С 1 глас «въздържал се» и 19 «за» съветниците одобриха годишния план за изпълнение на Общинската стретегия за развитие на социалните услуги. Отново единодушно бе приета на второ четене и Наредба №6 да опазване на околната среда на територията на община Несебър.

Както по тази, така и по всички останали точки, с изключение на т. 14 – За актуализация на капиталовата програма, съветниците действаха единодушно в своебразен режим на автоматично гласуване.

Единствено по т.14, след като зададоха няколко въпроса, по които така и не получиха удоволетворителен отговор, съветниците от ГЕРБ /4 гл./, гласуваха «против» и «въздържал се», но така или иначе точката бе приета с голямо мнозинство.

3 000 лв  бяха гласувани за гориво на Специализирано полицейско управление-Бургас, а 23 890 лв за МБАЛ-Бургас за закупуване на специализирана хладилна техника за съхраняване на човешка плазма, кръв и кръвни продукти.

Съветниците гласуваха и за отпускане на  средства за довършително монтажни дейности на църковния храм в  Гюльовца-25 000 лв, а за този  в  жк “Черно море” коригираха исканата сума от 15 000 на 20 000 лв.

Точките от 22 до 31 за отдаване под наем чрез явен търг на обекти общинска собственост, също минаха единодушно, както и тези от 39 до 43, за смяна на предназначението на имоти в землището на село Равда.

                                                 Максим МОМЧИЛОВ