Открит мъж в локва кръв в бившите пилчарници на с. Медово

На 31 май около 22.45 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за открит мъж в безпомощно състояние в двора на бившите пилчарници на с. Медово, разположени извън регулацията на селото.
Установено е, че това е 30-годишният Н.Ю. от с. Медово, общ. Поморие, който с наранявания в областта на главата и кръвозагуба, е приет в «Шокова зала» на МБАЛ – Бургас за медицинска помощ. Пострадалият е откаран в бургаската болница, като след преглед е установено, че има вътрешен хематом, обгаряния и разкъсвания в областта на главата /зад дясно ухо/. Същият е оставен за наблюдение, без опасност за живота.
Констатирано е, че около 19.00 ч. на същата дата Н.Ю. заедно със собственика на бившите пилчарници – П.Ч., 71-годишен от Котел, обл. Сливен, се черпили в двора на имота. Час по-късно жената но собственика се прибрала и влязла в помещенията към двора. Малко след нея се прибрал и съпруга й, който изпратил Н.Ю. към дома му.
След около 30 минути в двора на имота, възрастните хора чули два изстрела, а след това и стоновете на пострадал човек. Излизайки на двора открили Н.Ю. да лежи в локва кръв, като личали следи от пълзене по земята. Пенсионерите сигнализирали за инцидента полицейстите служители, които извършили първоначален оглед на местопроизшествието и иззели газов пистолет и два газови патрона. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.