Турската пролет продължава

В центъра на турската столица продължават и днес сблъсъците между полицията и демонстранти.
Силите на реда успяха да изтласкат голяма част от протестиращите в пресечките, но на централния площад Кизилай останаха групи от най-крайно настроените демонстранти.
Те опитаха да проникнат в сградата на правителството и замеряха полицаите с камъни и бомбички под прикритието на барикади, направени от подръчни материали. Територията около сградата на правителството и разположените в района министерства и ведомства е отцепена от силите на реда, които използваха сълзотворен и лютив газ срещу демонстрантите.
В различни части на Анкара стотици хора излязоха по улиците в знак на подкрепа на антиправителствените протести.
През нощта в Истанбул на площад Таксим беше сравнително спокойно, но в съседния район Бешикташ демонстранти се опитаха да проникнат в централата на управляващата партия.
В Измир имаше сблъсъци с полицията, а броят на протестиращите в центъра на града достигна около 10 000 души. Протести и сблъсъци имаше в още десетина големи града в страната.
Хакери от групировка “Анонимус” атакуваха няколко сайта на турското правителство, включително страницата на министерството на вътрешните работи и официалния сайт на премиера Реджеп Тайип Ердоган.
Протести срещу турското правителство има и в големи градове в Германия, предаде КРОСС, позовавайки се на ДПА.