Вие сте тук: Начало » Актуално » Депутатите си замразиха заплатите
    Депутатите си замразиха заплатите

    Депутатите си замразиха заплатите

    Депутатите приеха проект на решение за спиране на преизчисляването на основното месечно възнаграждение на народните представители. 216 депутати гласуваха „за”, а един – „против”, предаде КРОСС.
    Предлагаме, считано от 1 юни 2013 г., да се спре за срок от 6 месеца до 31 декември 2013 г. преизчисляването на основното месечно възнаграждение, съобразно средномесечната основна заплата от предходното тримесечие. Актуализацията на месечните възнаграждения се отнася и за лицата, чиито основни месечни възнаграждения са обвързани с основните месечни възнаграждения на народните представители, включително ръководствата на Народното събрание и постоянните комисии, заяви вносителят на проекта Михаил Миков.
    Ефектът ще се разпростре и върху още 27 институции – президента, председателя на Министерски съвет, главния прокурор, председателя на Върховния съд и други съдилища. Това е акт на солидарност и предполагам, че той ще бъде подкрепен от цялото народно представителство. От институциите има разбиране за акта на солидарност към българските граждани, които в условията на криза и управление, което не можа да ги смекчи, изпитват доста тежки последици и живеят доста тежък живот. Предлагам срокът да бъде 6-месечен, защото в относително кратък период могат да се усетят действията на новото правителство. От първия ден се вижда, че те са насочени към подобряване на социалната обстановка в страната, посочи Миков.

    Горе