Депутатите от ГЕРБ-Бургас ще работят за региона

„ГЕРБ не напуска реално Народното събрание, а ще участва в законодателния процес и ще продължи да работи за гражданите, които са ни гласували доверие. Ние продължаваме да сме в парламента, ще участваме активно в работата на комисиите, ще внасяме закони. Част от работата ни ще продължават да бъдат срещите с различни организации и приемни дни с гражданите”. Това заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев по време на първия брифинг на депутатите от Бургаски регион. На него присъстваха още Ивелина Василева, Иван Вълков, Снежина Маджарова, Семир Абу Мелих, Диана Йорданова и д-р Галина Милева, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ Бургас.

Според Димитър Бойчев програмата на новото правителство е без ясни критерии и визия, а държанието на народните представители от останалите политически групи в НС е недопустимо и конфронтиращо. „Ние сме там за да работим, да отстояваме приоритетите на хората – тези над един милион избиратели, които определиха ГЕРБ за първа политическа сила в страната. Отношението към нас е изключително негативно, представителите на сформираната Тройна коалиция се държат реваншистки. Като най-фрапиращ пример може да се посочи уволнението без мотиви на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова. Това е единствената агенция, която може да проверява държавни предприятия и такива, които работят с публични средства. Г-жа Петкова бе и специалистът, който изкара на светло сделката за „Белене”, абсолютен експерт. Очакваме и други подобни случаи в държавната администрация по региони, затова  вече обявихме горещи телефони и приемни за сигнали в област Бургас”, заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас.

„Като експерт за мен темите, свързани с околната среда и еврофондовете продължават да са приоритетни и са особено чувствителни за обществото. За съжаление за тях в програмата на новото правителство има отделено изключително малко и те са пренебрегнати. Категорично ще продължим да следим как се усвояват европейските средства и как се изпълняват европейските директиви.  Миналата седмица проведохме среща с неправителствения сектор и с Тома Белев, на която присъстваше и Бойко Борисов. Няма как да не ни тревожат казуси като този с Камчийски пясъци през мандата на управление на Тройната коалиция – при него няма закон, които да не е бил нарушен. Изказванията на сегашния вицепремиер Зинаида Златанова по отношения на усвояването на европейски средства бих определила като скандални и несъответстващи с действителността. Това означава, че тя 4 години не си е вършила работата като  ръководител на представителството на Европейската комисия в България и сега се оправдава превантивно за евентуални неуспехи”, коментира Ивелина Василева.

 

Снежина Маджарова, която е първи мандат депутат от групата на ГЕРБ-Бургас, сподели, че през дългогодишния си опит като юрист не е ставала свидетел на подобни практики, които в момента се извършват в НС чрез приемането на нов правилник за работа. Маджарова, която беше председател на Общинския съвет в Бургас, подчерта, че за нея регионалното развитие и защитата на местните власти ще останат приоритет.

„Създадената Тройна коалиция между БСП, ДПС и Атака сведе политиката до нивото на консумация на властта без реална полза за гражданите. В първия ден бяха започнати дебати по едни от най-важните теми в момента – здравеопазването и енергетиката, а днес 25 дни по-късно те останаха на заден план, изместени от законодателни промени свързани с ДАНС например”, заяви Семир Абу Мелих пред медиите днес.

По отношение на финансовата стабилност в държавата Диана Йорданова представи реални данни към 31 май тази година. „Г-н Орешарски е много добре запознат с финансовото състояние в държавата предвид предходните постове, които е заемал. В пространството се завъртя една игра на цифри през тези първи дни на новото правителство. Но към настоящия момент дефицитът в държавата е по-малко от 300 млн. лв., което е рамките на допустимото от ЕК и от програмата на нашето правителство изработена за настоящата година