Дискутират най- актуалните теми в денталната медицина в Бургас

Най- актуалните теми в денталната медицина ще бъдат дискутирани в Бургас в рамките на XIII – ят Научен конгрес на Български зъболекарски съюз.  В него ще участват 17 лектора от Норвегия, Италия, Германия, Русия, Израел и трима български специалиста.

Тази година конгресът е под наслов „Наука с аромат на море и липи“ и ще се осъществи в дните от 13 до 16 юни. Сред  актуалните теми са пантологията, имплантологията, естетична дентална медицина, организация на денталната грижа, орални презентации и др.

„Радвам се, че  за поредна година градът ни е домакин на този престижен форум. Това е конгрес от много висок ранг и от изключителна важност за пациентите да узнаят последните новости в науката и тяхното най-добро приложение на практика“. Това заяви д-р Лорис Мануелян зам.- кмет по здравеопазване в Община Бургас по време на пресконференция днес.

„Тук се чувстваме прекрасно. Бургас е не само домакин, а и родното място на научния конгрес. Благодарение на доброто ни партньорство нашите послания се реализират в максимална степен“,  коментира  д-р Борислав Миланов-председател на УС на БЗС.

 

Официалното откриване ще бъде на 13-ти юни, четвъртък на терасата на КЦ „Морско казино“. Събитието ще се превърне в незабравим празник за на най-малките с представлението на Куклен театър- Бургас „Чук и пук“ от 18.30 на открита сцена „Охлюва“. То ще започне веднага след акустичните изпълнения на група Горещ пясък, които стартират от 17.30.

„Предвидили сме много подаръци и изненади. А новото тази година е специално направеното издание на книжка. То  включва препоръки и указания за малчуганите и техните родители. Развлекателното четиво съдържа също и полезни съвети към бъдещите майки и основни превантивни грижи, които те трябва да спазват „ , уточни д-р Донка Стойчева –Забулова, главен секретар на БЗС.

Едно от съпътстващите мероприятия тази година е турнир по бадмингтон. Атрактивното събитие ще се проведе в зала „Лукойл“ до стадион „Нефтохимик“ и музикален концерт – спектакъл “От Виена до Бродуей“

 

На пресконференцията взеха участие още проф. д-р Доан Зия – председател на националната колегия на XIII научен конгрес на БЗС, д-р Богдан Димитров – председател на районна колегия  Бургас, д-р Николай Шарков – зам.-председател на УС на БЗС, д-р Женя Маслинкова – зам. председател на УС на БЗС.