Цветан Цветанов: Назначаването на Пеевски е сделка

Това е политико-икономическа сделка в момента, и аз ви уверявам, че и българските граждани няма да го преживеят това. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента, предаде КРОСС.

По думи гражданите ще реагират демократично. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Пеевски още не е положил клетва. Това, което се случи днес в българския парламент, с предложението на министър-председателя на Република България, ние днес прерязахме възможността да работим с нашите евроатлантически партньори по начина, по който сме работили в последните години. Което, означава, че това е изключително неблагоприятно развитие на сектора за сигурност на една демократична държава, каквато е България. Аз ви уверявам, че ще има изключително тежки отзиви, каза той.

Той заяви, че не се притеснява от разчистване на лични сметки. „Всичко, което съм правил, съм го правил в интерес на държавата”, каза той. Доколкото знам от медиите, този човек има монопол над медиите. Сега, ако контролира и службите… – каза пред журналисти Красимир Велчев от ГЕРБ.