ПРОФОН открива временна приемна в Слънчев бряг за уреждане сродните права за публично изпълнение на музика

Между 24 и 28 юни, от 9:00 до 17:00 часа всички собственици и управители на търговски обекти в Слънчев бряг и региона ще имат възможността да уредят сродните права за публично изпълнение на музика в своите хотели, заведения, магазини на място в курортния комплекс. Това може да се случи в приемната на ПРОФОН, която ще бъде отворена за посетители в офиса на „Съюза на собствениците – Слънчев бряг”, Административна сграда на КК „Слънчев бряг”, етаж 2

Представители на ПРОФОН ще отговарят на въпроси, ще извършват индивидуални консултации и ще сключват договори. Необходимите документи са фирмено удостоверение и копие от удостоверение за категоризация на обекта.

Откритата приемна на ПРОФОН в Слънчев бряг се провежда за трета поредна година и традиционно се радва на висока посещаемост от страна на представителите на местния туристически и търговски бизнес. Нейната цел е да улесни собствениците в задължителното по закон уреждане на сродни права за използване на музика – неделима част от всеки бизнес модел за привличане на клиенти, създаване на атмосфера и увеличаване на приходите.            

ПРОФОН eтворческо сдружение с нестопанска цел, което защитава и управлява права, сродни на авторското право – тези на продуцентите на звукозаписи и артистите-изпълнители. От 1998 г. до момента, ПРОФОН се превърна в най-представителната музикална организация в България за колективно управление на сродни права. ПРОФОН е част от клуба на Световните организации за колективно управление на права в Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) и има директни договори за взаимно представителство с лицензиращи организации от цял свят.

Сдружението управлява най-големия музикален каталог у нас, като представлява  звукозаписите на четирите мейджър музикални компании в световен мащаб (Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI и Warner Music Group), наред с над 25 000 независими чуждестранни лейбъли, както и репертоара на над 180 от най-изявените български изпълнители, групи, музикални компании и продуцентски къщи.