Оставки хвърчат в НДСВ

Ръководството на НДСВ начело с председателя Христина Христова подаде оставка. Това стана днес на заседание на Националния съвет на партията в София, предаде КРОСС.
Резултатите, които постигнахме на предсрочните парламентарни избори, са далеч от желаните и затова всички от ръководството на партията подаваме оставките си на форума, на който това трябва да стане според мен, а именно Националния съвет, каза Христина Христова. Тя представи и анализ на изборните резултати от провелия се вот на 12 май. Подаваме оставки, но не абдикираме от своята отговорност и до провеждането на конгрес за избор на нов председател на партията ще работим за обединяване на център дясното пространство, какъвто мандат ни давате днес, подчерта Христова.
НС на НДСВ гласува двама нови членове за попълване на състава на Политическия съвет – Деница Димитрова от Варна и Петко Добрев от Силистра. И двамата са дългогодишни активни и верни членове на НДСВ и смятам, че ще можем в пълна степен да разчитаме на тях, както разбира се и те на нас, сподели Христина Христова.
Политическият съвет прие също така и позиция във връзка с актуалната политическа ситуация в страната. В декларацията на НДСВ се дават конкретни предложения за промяна на Изборния кодекс като въвеждане на задължителното гласуване, електронното гласуване, преференциалното гласуване и други мерки, чрез които изборният процес да бъде по-прозрачен и демократичен.