Чуждите туристи в Сл. бряг пощуряват по парасейлинга

 

Чуждите туристи на южния плаж в „Слънчев бряг” пощуряват по удоволствието да полетят с парашут от моторна лодка и да видят цялата брегова линия на курорта от високо. Срещу сумата от 60 лева те се извисяват екипирани над морето, получават адреналин на макс, а панорамната гледка им предоставя надлъж и нашир, както цялата морска ивица, така и красотите на Несебър, Свети Влас, Обзор, Равда, чак до Поморие. Цената на удоволствието от 60 лева е за клиент, който желае във въздуха да лети сам. За двама се прави отстъпка от 10 процента. Най-солиден бонус получава група от трима екстремисти, желаещи да полетят едновременно с паршута. Цената за тях анблок е 110 лева.

Смелчаците излитат от моторната лодка със задължителните спасителни жилетки, като предварително са минали кратък курс от професионален инструктор. Приземяването също е на моторницата, а не на пясъка, каквато е практиката по други плажове, каза Кирил Спасов, управител на Южния плаж Слънчев бряг. На лодката присъства и фотограф, който запечатва моменти от полета.

Парасейлнгът е една от сравнително новите атракции по морето. Екскурзията „Птичи поглед” продължава около 12 минути и предлага опознаване на морските красоти от 40 до 80 метра височина.

Парасейлинг парашутът е обезопасен на 100 процента, атракцията се извършва навътре в морето, поясни Иван Рочков, отговорник на морските аткракциони на плажа. Лодката, машините и целия инвентар, които служат за извършване на полета са с всички необходими разрешителни и сертификати по Европейските стандарти. Рочков разказа, че сред едни от най-интересните туристи извисили се от южния плаж високо в облаците са били 71-годишен украински авантюрист и съпругата му на 38 години. Преди години най–интересната атракция беше водното колело, сега обаче го изместиха парасейлингът, “бананът”, джетове, паракрафти и още различни видове екстремни преживявания. Модата е и в надуваемите съоръжения, които се теглят от джетове и бързоскоростни лодки, заяви Рочков.

Интересното е, че всеки сезон на южния плаж се предлагат нови форми от гумените надуваеми съоръжения. Преди години най-стандартен бе „банана”, а след това започнахме предлагането и на плаващи дивани, кресла, лежанки и други теглени от мощни лодки. Цената за разходка с надуваемо кресло е 20 лева на човек и  гарантира приятни емоции. Банана все още е едно от най-търсените екстремни преживявания, зареждащо с голяма доза адреналин и приятни емоции срещу 15 лева на човек. Спасителните жилетки за всички морски атракциони са задължителни. Продължителността на разходката с надуваемите съоръжения е десет минути.