Камено посрещна лятото с нова визия

kamenoКамено посреща това лято с напълно обновен център и подобрена инфраструктура след приключването и окончателната реализация на проекта „Градско благоустрояване на Камено”.

Основните дейности по него бяха свързани със строително-монтажни работи по уличните настилки и тротоарите, както и с подмяната на осветителните тела и обособяването на нови зелени площи в града. В рамките на проекта бяха включени десет градски зони, които към днешна дата са с напълно променена визия.
За реконструкцията и изграждането на инфраструктурата в Камено бяха отпуснати около 3 млн. лв., а за озеленяването на отделните площи са дадени над 200 хил. лв. Преди дни е приключило разплащането на Общината с фирмите изпълнители, съобщи кметът инж. Стефан Бонев.

Той уточни, че освен в град Камено съвсем скоро е завършил и проектът за реконструкция и доизграждане на канализацията в с. Кръстина. Финансирането на тези дейности идва от Фонд „Земеделие” , а общата им стойност е над 3 млн. лв.
„Добрата новина е, че нямаме санкции по изпълнението на този проект, средствата вече са преведени на фирмите-изпълнители, които извършиха подмяната на водопроводните тръби и изградиха канализацията и на пречиствателната станция.”, каза още инж. Бонев.

След Кръстина подобни мащабни инвестиции ще бъдат предприети и в селата Тръстиково и Винарско. Там се предвижда подмяната на водопроводни тръби, с което да се предотврати сериозната загуба на вода от аварии.

В момента се разработват идейните проекти по ОП „Развитие на селските райони”. След изпълнението им проблемът със загубите от  амортизираната канализация ще бъде решен изцяло.