Гербери искат от Борисов да махне Цветанов и Фидосова, плашат с нов проект

Членове и симпатизанти на ГЕРБ написаха писмо до лидера на Бойко Борисов с искане за отстраняването на Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Цветомир Паунов от ръководството на партията.
„Ние, членове на ИК на ПП ГЕРБ, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори, министри от вашето правителство, учредители и членове на партията, се обръщаме към Вас с настоящото писмо, за да поискаме отстраняването на: г-н Цветан Цветанов – зам.-председател на ПП ГЕРБ; г-жа Искра Фидосова – зам.-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и Цветомир Паунов – административен секретар на ПП ГЕРБ от заеманите ръководни постове в партията”, пише в декларацията на герберите.
Като мотиви за искането си те посочват, че Цветанов, в качеството си на председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и Фидосова, като основни фактори при взимането на решенията, и административният секретар Цветомир Паунов, отговарящ пряко за организацията, носят главната отговорност за загубата на доверие в ГЕРБ, изразено в 600 000 гласа по-малко на последните парламентарни избори.
Според тях арогантността, високомерието, недалновидните и непочтени действия на г-н Цветанов и г-жа Фидосова доведоха, както до изолацията на ПП ГЕРБ от останалите партии в център-дясно, така и до превръщането й от носител на промяната в част от статуквото.
„Методите на кадруване на г-н Цветанов и г-жа Фидосова са известни не само в партията, но и на широката общественост. Безпринципното и на моменти нагло налагане на техни протежета на водещи позиции в и извън ГЕРБ отблъсна членове, симпатизанти и избиратели. Това доведе до отлив на личности и авторитети от партията. Не можем да не споменем и унизителното отношение при подмяната на ръководители на структури. Върху тях и близките им бяха хвърлени безпочвени обвинения, правеха се внушения, бяха подложени на натиск и мачкани с единствената цел за ръководители да бъдат поставени удобни на тримата лица. Негативният резултат за партията от всичко това е факт, който никой не може да отрече”, допълват герберите.
Според тях твърдението на Цветанов, че листите с кандидатите за народни представители на парламентарните избори 2013 са редени от местните структури е безпардонна лъжа. Подредбата бе извършена от него, съвместно с Фидосова и Паунов. Примерите за това са много.
„Категорично не приемаме, че ГЕРБ е на г-н Цветанов. Много от нас са учредители на тази партия. Работихме всеотдайно за утвърждаването на авторитета й, защото вярвахме и още вярваме в каузата ГЕРБ. Заслугата на г-н Цветанов за структурирането на партията не е по-голяма от тази на всеки един от регионалните ръководители, които бяха всеки ден сред хората по места”, пишат още те.
Г-н Борисов, не ни е безразлично какво ще се случи с ГЕРБ, за която работихме толкова години. Изразявайки мнението на голяма част от разочарованите членове и симпатизанти на ГЕРБ и прогонените избиратели, заявяваме, че ако не предприемете исканите в това писмо действия, ние ще подкрепим създаването на нов политически проект./КРОСС/