Вие сте тук: Начало » Актуално » Масов бой в Царево

    Масов бой в Царево

    Масов бой разтресе вчера квартал Мандрата в Царево и вече 24 часа настроенията в него не утихват. Вчера около 14,10 ч. в Районно управление «Полиция» – Царево е получено съобщение от 46-годишния Петко Иванов от Царево, живеещ в кв. «Мандрата» № 8, че малко по-рано е нападнат в дома си от петима мъже, които счупили прозореца на входната му врата, разхвърлили в двора му покъщнина и след това му нанесли побой. След инцидента около къщата на Иванов се събрали множество хора. За да бъде предотвратено разстрастването на напрежението пристигнали допълнителни сили от Граничен полицейски участък – Царево и Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас. 

    По първоначални данни причина за възникналия инцидент е любовна драма между младеж и девойка от две съперничещи си фамилии, които желаели да живеят заедно, но не получили одобрение от роднините си, съобщава “Флагман”. Вуйчото на момичето – Цвятко С., 37 годишен от Царево поръчал петима младежи да нападнат и пребият бащата на момчето – Петко, в резултат на което възникнало масово сбиване между двете фамилии. Няколко часа по-късно /около 17.00 ч./ при оказване на съдействие от страна на служители на Граничен полицейски участък – Царево за прекратяване на масовия бой в кв. «Мандрата», са нанесени материални щети спрямо л.а. «Ленд Роувър», с бургаска регистрация, собственост на Регионален граничен сектор – Бургас. 

    Щетите са предизвикани от хвърлени камъни по автомобила по време на извеждане на пострадали лица, в резултат на което е счупено задното панорамно стъкло на «Роувъра». По случая е образувано бързо полицейско производство срещу 45-годишната Елена Иванова от Царево (съпруга на Петко), живееща на същия адрес.

    Горе