Шестото издание на “Сцена край морето” вече е културен факт

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Шестото издание на детско-юношеския театрален фестивал „Сцена край морето” вече е културен факт. Завесата на НЧ „Светлина 1939” се разтвори за да посрещне 28 спектакъла от цялата страна и един от Украйна. В наситената програма, с разнообразни по жанр и сценична реализация спектакли, участниците накараха публиката емоционално да съпреживее героите от известни литературни произведения, на българската и чуждестранна литература.  Те за пореден път доказаха, че детското въображение и кръгозор се обогатяват, и стимулират от изкуството. Всички театрални състави получиха награди и грамоти от организаторите – НЧ „Светлина 1939” и Община Поморие. Ръководителите изказаха благодарности за предоставената възможност за изява и създаване на нови ползотворни контакти.

На 28 юни, когато се състоя официалното откриването на шестото издание на „Сцена край морето”,  беше запален театралният огън, който горя през всички дни, като символ на неугасващия плам на актьорите за създаване на изкуство. Домакините от Детска театрална студия „Светулка” и секретарят на НЧ „Светлина 1939” Донка Китанова – откриха фестивала.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев поздрави участниците: „Поморие за шести пореден път дава сцена на талантливи деца от цялата страна. Тази година има и един състав от Украйна, което е показателно, че фестивалът става все по-популярен. Убеден съм, че тези малки таланти са бъдещите велики артисти на България” – каза кметът и изрази надежда, че фестивалът ще се превърне в международно събитие. Заместник-кметът Илия Джингов и общинският съветник Ива Кусева също присъстваха на тържественото откриване на фестивала.

Висока оценка и силни адмирации получиха организаторите от самите участници и ръководителите на съставите, журито и най-вече публиката, която бе в залата  на всички представления.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

scena_krai_moreto3

scena_krai_moreto4

scena_krai_moreto5