Левски и Ботев атакуват Лига Европа

Два български отбора започват днес участието си в Лига Европа.Левски се изправя срещу отбор от тази страна. “Сините” са домакини и в първата си среща от първия квалификационен кръг на турнира приемат Иртиш (Павлодар). Срещата на стадион “Георги Аспарухов” е от 21:00 часа.

Гостите пристигат като завършили на второ място в миналия шампионат на Казахстан, при това завършили само на две точки от шампиона Шахтьор (Караганди). Това обаче е класирането от 2012 година, тъй като първенството на Казахстан е в цикъл пролет-есен и в момента е разгара си, а Иртиш заема една шеста позиция след 17 изиграни кръга. В състава на отбора от Павлодар се подвизава бившият защитник на Черно море Мамоту Кулибали, но през този сезон той по-често остава на резервната скамейка. Може би най-интересното име в целия отбор е чешкият защитник Степан Кучера, който вече трета година играе в Казахстан, но в миналото е преминал през Спарта (Прага) и белгийския Рьозеларе. Треньор на Иртиш е 44-годишния Талгат Байсуфинов.

В пловдивския тим имат по-тежка задача с гостуване на “Астана”, който е доста по-напред в класирането в първенството на Казахстан. “Ботев” ще започне първия си двубой в евротурнирите след 18-годишна пауза в 17.00 часа българско време.