Представиха идеята за градски парк – лабиринт в Поморие. Уникалната разработка на Росен Гурков вижте тук!

В салона на НЧ „Светлина-1939” се проведе обществено обсъждане с жителите на Поморие на тема: „Изграждане на нов градски парк в Поморие.” Както вече ви съобщихме, повече от месец проектната идея в 3D изображение е изложена в НЧ „Светлина-1939”, в НЧ ”Просвета- 1888” и в сградата на ЧС „Читалища от Община Поморие”.

След преговори с манастир „Свети Георги Победоносец”, дворното пространство на манастира ще бъде преотстъпено за ползване от Община Поморие, като идеята е заедно с градинката пред НЧ „Светлина- 1939” да се обособят в голям градски парк. Според кмета Иван Алексиев, преотстъпването ще стане не по-късно от начало на месец септември.

Идейният проект беше представен от Росен Гурков, ландшафтен архитект, който изтъкна, че една значителна част от проекта е дело на негови разработки.

“След задълбочено проучване установихме, че в България няма тематичен парк – лабиринт. В Европа се срещат подобни паркове, но ако осъществим проектната идея, този ще бъде най-големият на Балканите”, сподели Гурков .

7 Отзиви

  1. Много добра идея за парк в това не много голямо пространство.
    Бих искал да попитам къде ще се разполагат атракционите по време на панаира в Поморие?
    В София има "музикална" градина,която обаче трудно може да се нарече така.Помислете да поставите уреди,които да издават истински и качествени звуци както се прави в чужбина!
    След като с този парк ще бъдем уникални на Балканите,предлагам паркът,който обеща г-н Алексиев в предизборната си кампания в района на водоемите, да се превърне в най-големия на Балканите,а защо не и в Европа!
    Помислете да поставите химически тоалетни на важни места в Поморие!

  2. За идеи всеки е добър, особено ако финансирането на идеите му идват от джоба на данъкоплатеца. Защо не се споменава нищо за финансирането на проекта или по-точно колко ще струва на Нас тази привилегия, да имаме нещо "уникално"? Продължавате да работите като овчи "путки" и ще бъдете остригани като такива, хубаво да го знаете!!!

  3. папата

    Какъв е този задушаващ Минотавърски лабиринт?“След задълбочено проучване установихме, че в България няма тематичен парк – лабиринт. В Европа се срещат подобни паркове, но ако осъществим проектната идея, този ще бъде най-големият на Балканите”-колко задълбочено проучване на една педя земя?????Колко само за него е платено?Краля и кралицата на бала ще ходят в лабиринта да се целуват!!!На гол гъз пищови!

  4. анонимен

    При какви условия ще бъде преотстъпен имота- безвъзмездно или срещу някакви наеми .Защо се харчат пари за проектиране на обекти в чужди имот преди да е уреден този въпрос

  5. анонимен

    След като общината не може да се справи с общия устройствен план , да вземе да изработи едно ОГР. Как се разбира ,че точно в манастирския двор трябва да има парк.Там терен за озеленяване ли има предвиден? Ако е така да вземат да го отчуждът.
    То пък от друга страна предвидените терени за озеленяване общината ги озелени с асфалт!!!!
    Всичко става хаотично.

  6. По-добре да е аквапарк и повярвайте,че не само туристи ще ходят. 🙂 Но пък и парка е добра идея,защото зимата няма да има аквапарк..

  7. ОЩЕ МАЛКО И СЕ ПЕНСИОНИРАМ-АЛЕКСИЕВ.И

    Поредната кражба-ДА СТРОИШ С ЧУЖДИ ПАРИ НА ЧУЖДА ЗЕМЯ. ТЕЗИ НЯМАТ РАВНИ ВЪВ СХЕМИТЕ-КАЗВАТ ИМ ВЕЛИКИТЕ КОМБИНАТОРИ- АЛЕКСИЕВ-ГАЙДОВ.КОЛКО ЩЕ НИ СТРУВА КОЙ СИ ДАВА ЗЕМЯТА ЗА НИЩО И КОЛКО КАПАНЧЕТА ЩЕ ИМА ТАМ-МАЙ ВЕЧЕ КМЕТА ЩЕ СИ ПРАВИ ЦЕЛОГОДИШНО ЗАВЕДЕНИЕ И ВЕРИГА ОТ ЗАВЕДЕНИЯ И МАГАЗИНИ. СЛЕД КАТО СИ ВЗЕ И МАГАЗИН ДО УЧИЛИЩЕТО ПО ТУРИЗЪМ.