Орешарски реши: ще има зам.-министър по туризма

През следващата седмица в Министерството на икономиката ще бъде назначен нов заместник-министър, който ще отговаря за туризма. Това стана ясно от думите на министър-председателя Пламен Орешарски след срещата му с представители на туристическия бранш, съобщи Кросс.Предвид летния сезон, ще се запази съответната структура и ще се назначи заместник-министър по туризма, обясни премиерът.

До есента трябва да се направи широко обсъждане на стратегията за партньорство с Европейската комисия с бранша. Засега силен интерес е проявен към финансирането на промоциите и рекламата. Мерките, засягащи туристическия бранш ще се обсъждат с вицепремиера Даниела Бобева.

Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенции Байко Байков заяви, че общото искане е за министерство на туризма. Има много въпроси в пика на сезона, които трябва да бъдат решени. Браншът има конкретни предложения и очаква, че след като днес е възстановен диалогът, ще намерят партньор в лицето на правителството и ще се намерят решения.