Силен старт на Летния тур на „Бургас 2019“ със спектакъла “Тумба-Лумба”

 

Летният тур на Бургас 2019 стартира тази събота в Несебър, като остави много приятни емоции у жителите и гостите на морското градче. С бурни аплодисменти и възгласи „браво“ публиката оцени високо първото от общо 13 събития, включени в лятното турне в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата. Актьорите от Бургаския куклен театър демонстрираха своя световен талант, който заедно с режисурата и иновативната сценография на спектакъла „Тумба – Лумба“ превърнаха Южния парк на Несебър в истинска арена на театралното изкуство. Спектакълът, представящ по нетрадиционен начин българските традиции и бит, привлече интереса както на местните жители, така и на множеството гости на града. Публика на театралния спектакъл бе изпъстрена от руснаци, англичани, поляци и много други, които не пропуснаха да се окичат с отличителните стикери на лятното турне – по този начин малки и големи дадоха своята подкрепа за кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа. Сред публиката имаше и бургазлии – верни фенове на театралното изкуство и „Бургас 2019“ – те пристигнаха със специално осигурен от Община Бургас автобус, какъвто е предвиден за всички събития в програмата на тура.

Едва в самото начало Бургас 2019 Summer Tour вече дава своята заявка да бъде най-горещият маратон това лято, а щафетата поема Айтос – тази събота, 13 юли, Генгера – с неповторимия талант Иво Папазов – Ибряма.

Напомняме ,че летният тур в Поморие ще бъде на 31 август 2013 , от 20.00 ч. с изпълнения на Михаил Йосифов секстед на откритата сцена пред читалище „Просвета-1888”