20-годишен немски турист искал да скочи от покрива на хотел

 

В резултат на полицейските действия на служителите от РУ«Полиция» – Несебър, осъществени по сигнал за намиращ се на покрива на хотел в Слънчев бряг човек, който се опитвал да скочи, е предотвратен инцидент с 20 годишен немски турист.

На 05.07.т.г. около 20.10 ч. полицейски автопатрул към крайморското управление получил сигнал за младеж, опитващ се да скочи от четвъртия етаж на комплекс «Апарт Централ», разположен в района зад х-л «Кубан». Своевременно към мястото на инцидента се отправил и велопатрул «Юг», като на покрива на хотела се качили полицаи Величко Чернев и Георги Проданов. Двамата успели да издърпат младежа от рисковата зона, като с белезници го неутрализирали за металната конструкция, поддържаща соларните системи на хотел «Апарт Централ».

Полицаите констатирали, че в предвид употребеното голямо количество алкохол от страна на младежа, е невъзможно връщането му по обратния път през покрива. Това наложило да се търси съдействие от Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» – Несебър, чиито служители изрязали част от козирката на терасата на последния етаж и безаварийно свалили неадекватния младеж на терасата. Същият е откаран в Районно управление «Полиция» – Несебър, където е установено че това е : 23 годишния немски турист М.Б., който на 04.07.т.г. заедно с трима свои приятели пристигнал в България и се настанил в х-л «Апарт Централ» в Слънчев бряг.

По думите на туристите било предвидено почивката им да продължи една седмица, като основно посещавали увеселителни и питейни заведения в Слънчев бряг. Нито един от тримата немски туристи нямал обяснение защо приятеля им М.Б. се качил на покрива на хотела и се опитвал да скочи от там. След като бил задържан за срок от едно денонощие немския младеж – М.Б. е освободен и заедно с приятелите си отлетял за Германия.