Вие сте тук: Начало » Актуално » Натиск над ГЕРБ от страна на Брюксел за връщане в парламента
    Натиск над ГЕРБ от страна на Брюксел за връщане в парламента

    Натиск над ГЕРБ от страна на Брюксел за връщане в парламента

    Безпрецедентен натиск над ГЕРБ от страна на Брюксел ще принуди Бойко Борисов да даде скоро команда “Обратно в парламента” на своите депутати.

    Според сигурни източници от партията на бившите управляващи , техният лидер е решил да се вслуша и съобрази с няколкото сигнала от ЕС. Последният беше общата писмена позиция на посланиците на Франция и Германия у нас.

    В официалното становище на дипломатите е записано, че “парламентът е естественото място за водене на политически дебати. И този дебат предполага всички избрани политически партии да участват в него.” Шест дни след това обръщение Бойко Борисов смекчи тона, като заяви, че през годините се е създала непоносимост между политическите партии.

    Още преди 10 дни ГЕРБ и БСП са започнали сондаж за сближаване на позициите. Това стана ясно веднага след посещението на Борисов в Брюксел, при което се срещна с евролидерите.

    По време на разговорите те ясно заявили на експремиера, че трябва да преразгледа политическото си поведение, цитира Агенция Кросс..

     

     

    Горе