За 7 нови работни места гласуваха общинските съветници в Несебър

За 7 нови работни места гласуваха общинските съветници в Несебър на последното си заседание. Гласуването по т.6 на 16-тото заседание на Общинския съвет бе единодушно, а новите общински служители ще работят в Общинския приют за безстопанствени кучета, който ще бъде разширен. Новата общинска структура включва: управител, два екипа от по двама души за залавяне на безстопанствени кучета,един ветеринарен лекар и един гледач-общ работник като всички назначени лица ще преминат през курс за обучение за защита на животните.Чрез новата структура общината прекратява практиката за възлагане на външни обществени поръчки по залавянето, настаняването и ветеринарно медицинското обслужване на безстопанствени кучета и самостоятелно и незабавно ще извършва тези дейности.

По т.11,също единодушно,съгласно правилника приет от Общинския съвет,съветниците гласуваха за отпускате на еднократна финансова помощ на 156 жители на общината в неравностойно социално и здравословно състояние на обща сума от близо 60 000 лв.

На проведеното заседание,чийто дневен ред набъбна от 42 на 45 точки,само по две от тях-14,за учредяване право на строеж за пристройка на сграда на ул.”Хан Крум”33, собственост на “Кольо Фичето”ООД и т.43 за рекламно-информационни елементи, предложена в последния момент от арх.Пинков, не можаха да съберат необходимите гласове за положителен вот. По т.7 имаше 1 “въздържал се”,по т.9-трима и по т.18-двама. По всички останали точки,в отсъствието на трима от съветниците,гласуването бе единодушно.С изключение на 2, 3 въпроса зададени от групата на ГЕРБ, които забавиха гласуването, в останалите случаи вотът бе сведен до автоматично натискане на бутона за гласуване след становищата на постоянните комисии.

По този начин бяха приети предложените от кмета Димитров промени в капиталовата програма,в т.ч. и сумата от 24 хил.лв за проектиране на площад и подземен паркинг в новата част на града.По т.8 бе одобрено предложението на софийската фирма “Чаирите” ЕООД за придвижване на аткракционно влакче по маршрута: рест.”Джани”-апарт.хотел “Луксори”-хотел “Ивана палас” в западната зона на кк “Слънчев бряг” за срок от 5 год.По т.25 бе гласувано за предоставяне на градския стадион за ползване от ПФК “Нефтохимик-1962” срещу сумата от 2 500 лв за всяка среща от А футболна група като получените средства се използват за увеличаване на субсидията на ОФК “Несебър”.

Съветниците гласуваха и предложените от кмета условия за провеждане на конкурси за отдаване на помещение под наем за функциониране на акушеро-гинекологичен център с операционен сектор,а също така и за рентгеновото отделение в сградата на Здравна къща-Несебър.