Депутатът Иван Вълков се включи в Лятната академия за науки за образованието

На 15 юли в кв. Сарафово, за втора поредна година, стартира Лятната академия за науки за образованието, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Тя се организира от Синдиката на българските учители и Фондация „Европартньори 2007“. Съдиректори на академията са Янка Такева, председател на СБУ и проф.дпн Татяна Дронзина. Целта на лятната академия е да предостави възможност на български учители от цялата страна да се обучават в креативна среда, насърчаваща дискусиите и иновативното мислене. Мотото на академията е „Учителят-творец“.

На официалното откриване присъстваха депутатът от Бургаски избирателен район в 42-то Народно събрание от ГЕРБ Иван Вълков, който е председател на училищното настоятелство, Ниделин Недялков – главен експерт към община Бургас и директорката на ОУ „Христо Ботев“ кв. Сарафово – Калина Белева. „За кв. Сарафово е важно, че това събитие се превръща в традиция. Имаме амбицията да продължим с домакинството”, каза Иван Вълков, който е жител на квартала.

Тази година 7 групи по 30 човека ще се обучават в областта на разрешаване на конфликти и наставничество. Целта е в последствие да предадат придобитите знания на свои колеги.

„Избрахме Сарафово, подчерта проф. Дронзина, за това, че местните хора ни предоставят изключително благоприятни условия за работа и творчество.“

Фондацията за трета поредна година провежда тук и международните си мероприятия, едно от които е „Международното лятно училище по управление на конфликти и посредничество“. Предишните две години в него се обучаваха граждани от Казахстан. Тази година ще присъстват и 14 младежи – доброволци от Испания. Това утвърждава Сарафово като подходящо място за обучение, не само през учебната година, но и през летния сезон, с което създава предпоставки за развитието му като център на академичен туризъм.