Културното аташе на посолството на Япония учи деца от ОДК да правят оригами

Децата от Общински детски комплекс Поморие сътвориха  фигурки оригами. Техен учител бе културното аташе на посолството на Япония в България Ая Отаки. Тя пристигна вчера в Поморие, за да въведе децата от ОДК в древното японско изкуство.

С майсторски талант, децата направиха жерав от хартия. Те проявиха интерес към изкуството оригами, затова Ая Отаки им подари книга, показваща различни техники и всички необходими материали, за да изработват сами оригами.

На урока присъства и зам.-кметът на Община Поморие Илия Джингов. Той изрази радостта си, че децата от Поморие имат възможност да се запознаят с традициите на една култура, толкова различна от нашата.

Това бе третото посещение на Ая Отаки в Поморие. Тя посети града по време на Световния семинар по японски бойни изкуства, който се проведе през април, а през миналия месец посети града заедно с японския посланик  Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми.

В знак на благодарност към японското посолство, за проявения към Поморие интерес, Ая Отаки получи картини и  други произведения на изкуството, сътворени от децата от ОДК.

Пресцентър Община Поморие

origami1