За 2 часа две двойки близнаци проплакаха в МБАЛ „Дева Мария”

На 17 юли, в рамките на 2 часа, в родилното отделение на многопрофилна болница „Дева Мария” се родиха две двойки близнаци. Христо и Ина, Дария и Михаил проплакаха вчерашния преди обед, а докато те поемаха първите си глътки въздух в същото време щастливи родители на още една двойка близнаци бяха изписани заедно със своите наследници от болницата.

Христо и Ирина са младо семейство от Бургас, които са получили своят дар благодарение на репродуктивната медицина. „Бяхме подготвени предварително, че вероятно ще са или две или три, но първоначален шок при съобщаването на новината не липсваше, сега сме много щастливи” – сподели развълнуваната майка на малките Христо и Ина, които носят имената на родителите си.

Петя и Динко пък са от Китен, заченали своите близнаци нормално и за тях не е имало колебание коя родилна болница да изберат. „”Дева Мария” беше наше решение не само заради доверието което имах в наблюдаващия ми бременността гинеколог д-р Сияна Драгнева, но и заради добрите условия, които предлага болницата.” – каза майката на втората родена през деня двойка близнаци – Дария и Михаил.

„И двете двойки близнаци са родени чрез секцио съвсем близо до термина си, като за сравнение обикновено това се случва около месец по-рано. И Ирина, и Петя имаха нормално протичаща и безпроблемна бременност.” – заяви д-р Сияна Драгнева, която е наблюдавала бременността на двете момичета и извърши Цезаровото сечение.

Главният лекар и педиатър Д-р Снежа Згурова увери, че и четирите деца са в добро общо състояние и не се е наложило да се проведе дихателна и сърдечно-съдова реанимация. Вероятно те ще бъдат изписани от болницата идния понеделник и от името на целия екип им пожела да са здрави, да са гордост за родителите си и да имат прекрасно и слънчево детство.