Златанова: Ще се радвам, ако протестиращите върнат ГЕРБ в НС

Протестите ме мобилизират да работя по-добре. Това каза пред БНТ вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Това, което се случва, е прекрасно. Хубаво е да има граждански контрол. На мен протестите не ми пречат да работя. Това не е извънредна ситуация. В много държави от Европейския съюз и в момента има протести. Трябва ли да сложим вечерен час и да ходим в групички по двама, попита тя.

Много бих се радвала, ако гражданите призоват опозицията да се върне в парламента, защото предстои да се приеме държавният бюджет, каза още Златанова.

Що се отнася до коментара на зам.-председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг, че подкрепя протестите в България, Златанова заяви, че думите й не са била цитирани правилно. Тя каза, че българските политически сили моментално трябва да намерят консенсус и да го намерят в името на гражданите.

Вивиан Рединг иска да обиколи всички държави членки на ЕС. И да чуе от тях как виждат Европа, какво не им харесва и какво трябва да се направи за подобряването. По време на посещението й в България аз ще присъствам на срещите като гражданин, каза още Златанова, цитира Агенция Кросс.