Старт на инициатива на ЕК „Младежта в движение“

От 26 до 28 юли 2013 г. в Морската градина на Бургас, на терасата до Културен център „Морско казино“ ще се проведе за втора поредна година инициативата „Младежта в движение“. Събитието се организира от Европейската комисия в България, с любезното съдействие на Община Бургас. Изложението ще бъде открито на 26 юли от 16.00 часа на открита сцена „Охлюва”.

В специално издигната шатра, с презентации ще участват Министерство на образованието и науката, Министерство на труда и социалната политика, Агенция по заетостта, Представителство на Европейската комисия в България, Център за развитие на човешките ресурси, ГД „Устни преводи“ и ГД „Писмени преводи“ на ЕК, Информационен център „Европа Директно“ Бургас, Областен информационен център – Бургас, Община Бургас и др. Шатрата ще бъде отворена за публика от 10.00 до 13.00 и от 16.00 до 21.00 часа. Посетителите ще могат да получат отговор на интересуващи ги въпроси, да дискутират и да се сдобият с информационни материали за европейските програми за образование, мобилност и доброволчество.

На откритата сцена „Охлюва” всяка вечер между от 18:00 до 19:30 часа, жителите и гостите на Бургас, както и меломани от цял свят, дошли специално за провеждащия се по същото време музикален фестивал SPIRIT of Burgas, ще могат да чуят и видят концерти на различни изпълнители, сред които посланика на „Младежта в движение“ за България Калин Вельов, TUMBAITO, както и млади бургаски изпълнители, и танцови формации.