Парламентът възобновява работата си

Парламентът се събира на редовно заседание днес след като вчера председателят Михаил Миков отмени заседанието и това решение предизвика много дискусии. Очаква се в пленарна зала да бъдат и депутатите от ГЕРБ, защото по всяка вероятност ще бъде гледана актуализацията на бюджета за тази година.

Именно по време на протестите срещу актуализацията, която предвижда заем от 1 милиард лева и увеличаване на дефицита с 500 милиона, се стигна до тежки сблъсъци между протестиращи и силите за сигурност пред сградата на Народното събрание във вторник срещу сряда.

Предвижда се  работата да започне с първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г. Депутатите ще обсъдят доклад за извършената дейност от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси през 2012 г. Народните представители ще гласуват три законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. Парламентът ще приеме на второ гласуване законопроект за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс. Народното събрание ще разгледат промени в Закона за насърчаване на заетостта. За да не се допускат нови окупации на парламента периметърът и охраната на Народното събрание ще бъдат значително повишени. Kross.bg