Кметът на Несебър пред ББС за употребата на алкохол

Злоупотребата с  алкохол от един или друг чуждестранен турист е проблем, произтичащ от неговото възпитание и самоконтрол

nikolai_dimitrov 

По този начин отговори несебърският кмет на въпрос на екип на телевизия ББС-Лондон за зачестилите случаи със злоупотреба на алкохол най-вече от млади англичани в Слънчев бряг.Екипът на ББС,който снима филм за проблематиката на почиващите млади британци в Слънчев бряг,разговаря с кмета на Несебър Николай Димитров повече от час. Той отговори изчерпателно на зададените му въпроси относно осигуряване на условията за сигурността и спокойствието на чуждестранните туристи на територията на общината,респективно в кк «Слънчев бряг», през летния сезон. Кметът информира за  мерките, които се прилагат от специализираните органи, съвместно с общината, за ограничаване на престъпността, разпространението на наркотици и злоупотребата с консумация на алкохол.

Отговаряйки на въпроса за възможностите за развлечение в Слънчев бряг bbsДимитров разясни, че курортът след вложените инвестиции при раздържавяването му се е сдобил с изцяло модернизирана съвременна хотелска база, в която се развиват различни видове туризъм за хора от всички възрастови групи.

При  всеки въпрос от ББС се интересуваха най-вече от личното мнение на Димитров не само и не толкова като кмет, а преди всичко като гражданска позиция. И той я заяви недвусмислено по отношение на престъпността,разпространението на наркотици и злоупотребата с алкохол от младите хора.

Максим МОМЧИЛОВ