Борисов иска оставката на Орешарски и чистка в ГЕРБ

Бойко Борисов започва пълна чистка в ГЕРБ и ще разчита на нови фигури, които да му помагат при взимането на решенията. В първите редици той извежда Менда Стоянова, зам.-председателя на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева, Цецка Цачева и бившият областен на София Данаил Кирилов.

Останал без изход, особено след скандала с тефтерчето на Филип Златанов, Борисов се отказва от Цветан Цветанов и Искра Фидосова.

В интервю за в сутрешния блок „Здравей, България” на Нова телевизия експремиерът отново обясни позицията на ГЕРБ за предсрочните избори: „Ние сме с две ръце за избори сега. Май месец са изборите за евродепутати, затова може да се обединят изборите – бил съм премиер и знам колко е нужна всяка стотинка на държавата”, каза още Борисов.

Предлагам на Волен Сидеров, ако не е лъжец и популист, да излезе от парламента, 1 минута след това и ГЕРБ излиза и парламентът не може да работи със 120 граждан. Ако е честен към своите избиратели, излиза в 09:00 часа от парламента, ГЕРБ излиза в 09:01 часа и отиваме веднага на предсрочни избори”, каза още Бойко Борисов. „Управляващите в момента са много объркани и уплашени”, констатира лидерът на ГЕРБ, цитиран от Агенция Кросс.