„Цветя от луната“ гостуваха в Поморие

parformans3„Цветя от луната“ донесе бургаската художничка Емилия Николова на жителите и гостите на град Поморие в топлата лятна вечер на 3 август. Това е наименованието на нейната трета самостоятелна изложба, включваща 25 платна с цветя. Дом на събитието стана комплекс „Виа Понтика“, а организатор на целия летен пърформанс бе Арт Виза България.

Емилия Николова е художник, който само за два месеца успя да разчупи артистичната атмосфера на град Поморие, да внесе нов творчески полъх и да направи смела заявка за участие в културния живот на морския град. Освен художник, авторката на изложбата е и доктор по Обществени комуникации, което ѝ позволява да представя своите картини винаги нестандартно, с доза премерена мистика и нотка свежа креативност.

Летният пърформанс изненада не само с уникалното разположение на картините, но и с участието на младите модни дизайнери Иван Панайотов и Боряна Горанова и дизайнерите на бижута – Меги Колева и Валентина Сгурова. Разиграна бе и томбола, на която гост на град Поморие спечели бутикова торта, а жителка на града – бутилка марково вино. Голямата награда – картината „Златна рибка“, нарисувана специално за артистичната фиеста, стана притежание на един от гостите на комплекса. Той си пожела „Златната рибка“, подарена от художничката Емилия Николова, да му донесе най-вече здраве и благодари за прекрасното събитие, с което град Поморие ще остане в съзнанието му за лято 2013.

Пърформансът не само разнообрази летните дни на жителите и гостите на град Поморие, но и доказа, че изкуството никога не живее само – то живее и ще продължава да живее, за да радва, за да носи наслада и за да доказва, че Поморие е град, който има не само минало и настояще, но и бъдеще.

parformans1

parformans2