Концерт на Теодосий Спасов в подкрепа на Бургас 2019

Близо 500 човека ползваха организирания от Община Бургас транспорт за концерта на световноизвестния Теодосий Спасов и неговия фолк квинтет в Граматиково. Събитието откри кметът на община Малко Търново – Илиян Янчев, който не скри своята увереност, че Бургас заслужава, може и ще бъде културна столица през 2019 г. Теодосий и професионалистите от неговия оркестър изправиха на крака своите фенове, като изпълниха типични странджански мелодии и импровизации с фолклорни елементи, а специално за публиката на Бургас 2019 изсвириха и нови, непредставени пред публика композиции.

Общо над хиляда души споделиха емоцията на концерта в подкрепа на Бургас за Европейска столица на културата, а местният бизнес се бе подготвил подобаващо за мероприятието, което превърна престоя на публиката в селото в истински празник. Уникалната сцена, разкриваща гледка към необятната Странджа планина, впечатли както феновете на Теодосий, така и самия него.

„Невероятна публика, невероятно място, очарован съм от атмосферата“, сподели след концерта музикантът.

Турнето на Бургас 2019 набира скорост и продължава тази събота (10 август) в Царево, където децата на Акага – талантливите музиканти от група „Funky Miracle”, ще покажат своя талант.

В Поморие лятното турне ще стъпи на 31 август с концерт на Михаил Йосифов Секстед на централния площад.