Задържан е 22-годишен мъж за продажба на наркотици

В резултат на полицейските действия на служители от сектор „Криминална полиция” при Първо Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение разпространението на наркотични вещества на територията, обслужвана от Пето РУ «Полиция» – Бургас е проведена специализирана полицейска операция, при която в момент на продажба на наркотици във вход на бл. 6 в ж.к. «Зорница» е задържан 22 год. И.Ц. от Бургас.

По време на задържането младежът изхвърлил пакетче със зелена тревна маса, разпределена в три топчета. На И.Ц. е извършен личен обиск, като в гащетите му е намерен укрит найлонов плик с тревна маса с тегло около 20 гр.

В дома на бургазлията, разположен в бл. 6 в ж.к. «Зорница», са намерени около 300 гр. тревна маса / марихуана/, разпределена в седем найлонови пликчета, две везни и сумата от 2 700 евро. И.Ц. е задържан за срок от едно денонощие с полицейска заповед, като срока на задържането му е удължен до 72 часа с прокурорско постановление.

По случая е образувано досъдебно производство, като са проведени множество процесуално-следствени действия / сред тях освен оглед на местопроизшествието, личен обиск и претърсване, са назначени експертизи и са извършени разпити пред съдия/.

Събраните данни по досъдебното производство срещу И.Ц. за разпространение на наркотични вещества са докладвани в Бургаска окръжна прокуратура. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.