Туристически автобус ще вози до забележителностите на Поморие

Нов, открит туристически автобус ще вози жителите и гостите на Поморие, по определен маршрут, до забележителностите на града. Новата атракция за Поморие е част от проекта на Общината – “Поморие – туристическа  атракция – град  на солта, древна  история и традиции” с договор № BG161PO001/3.1-03/2010/006 , който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013г.

След предложение на Управляващия орган, срокът за изпълнението му е удължен до 23 ноември 2013г. В момента тече процедурата за избор на изпълнител за доставката на автобуса.

Всички строително-ремонтни дейности по проекта са вече завършени. Изграждането на пътния участък по улица „Солна”, от светофара до ул. „Емона” (бл. 25), който значително улеснява движението на автомобилите, също е част от проекта и е финансиран по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”. С европейски средства се благоустрои районът около и в музея.

Цялостният ремонт на музейните сгради, фасадното осветление и запазеният автентичен вид на беседката, алеите и солниците, са част от основните дейности по проекта, чиято стойност е в размер на
1 887 704 лв.

Заедно с туристическия автобус ще бъдат доставени мултимедийно оборудване, бариери и стационарни бинокли за наблюдение на езерото.

Пресцентър Община Поморие

1 коментар

  1. С този автобус на този тесен път няма да има никак ви задръствания в Поморие.
    Аптеките заредете повече хапчета за нерви.