Срещата при премиера започна с протест

С протест против срещата между премиера Пламен Орешарски и представители на протестиращи граждани започна събитието, което се превърна в традиция за Гранитната зала на Министерски съвет всеки втори петък от месеца, предаде КРОСС.

Протестиращите ДАНСwithme отказаха среща с премиера и поискаха отново неговата оставка, а други граждани представиха своите искания. В Министерски съвет влезнаха представители на февруарски протести и така наречения контрапротест.

рещата в Министерския съвет е част от ангажимента на министър-председателя да води активен обществен диалог и инициативата му всеки втори петък в месеца да обсъжда с граждани актуални за страната теми. В срещата се включи и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Граждани настояха пред Орешарски и Йовчев за закриване на агенциите, които не работят добре, както и да се предприемат по-решителни действия от страна на правителството за отстраняване на проблемите в страната. В декларация от името на Протестната мрежа беше посочено, че организацията е против провеждането на “формални и неформални срещи с премиера или други представители на правителството, особено зад стените на “Дондуков” 1. В декларацията се настоява за незабавна оставка на правителството и провеждането на предсрочни избори до края на 2013 година.

Представители на антиправителствените протести ДАНСwithme категорично отказваха среща с премиера, а днес специално се появиха пред загражденията на сградата, за да обявят, че влизащите на среща с него граждани всъщност не са част от никакви протести и не представляват никого.