3D шоу върху крепостните стени на Стария Несебър

Празникът на Несебър, 15-ти август ще мине под мотото „Сподели Несебър – Град световно културно наследство“. Тази година се навършват 30 години от присъединяването на древния морски град към ЮНЕСКО и обявяването му за световно културно наследство.

Празникът на Несебър ще бъде отбелязан с множество концерти, музикални спектакли, балет, игри за малки и големи и много забавления, но неговата кулминация ще бъде светлинното шоу, композирано в 3 части с оригинална авторска музика. Първата част е светлинен спектакъл, в който лазерните ефекти и музикалната импресия се сливат в удивителен синхрон.

Във втората част е същинският 3 D мапинг, който ще оживи крепостните стени на Стария град и ще разкаже историята на Несебър.

По време на третата част, фойерверки ще осветят нощното небе на града. За първи път в България ще бъдат използвани и специални водни екрани. Светлинното шоу ще започне в 22:45 ч. и ще продължи около 15 минути. През целия ден центърът на Стария град ще бъде безплатна wi-fi зона, a цялата програмата ще може да бъде гледана онлайн в реално време.

Ако на 15-ти август сте далеч от Несебър и морето, можете да проследите всичко най-интересно и на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/ShareNessebar