Пожарът край Айтос е потушен

Около 12.25 ч. днес в Районно управление „Полиция” – Айтос е получен съобщение за възникнало запалване в горски масив и сухи треви, разположени по пътя Айтос – Руен, в района на разклона за с. Зетьово. Своевременно към мястото на инцидента се отправили противопожарни автомобили от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Айтос. В резултат на силните пориви на вятъра пожарогасителната дейност е била затруднена, като локализирането и ограничаването на огъня – невъзможно. Поради силното задимяване е спрян пътния трафик между Айтос и Руен, който е възстановен около 14.20ч.

Междувременно на помощ на айтоските огнеборци дошли колегите им от Бургас и Руен, както и доброволци от Айтос и околните населени места. Пожарът, обхванал горския масив и сухите треви се прехвърлил и в част от вилна зона „Слънчева лъка”, като някои от вилните постройки са изгорели. До момента няма данни за човешки жертви.

Пожарът е потушен около 15.40 ч., но на мястото на инцидента все още има пожарникари, които дежурят за да не се възобновят огнените пламъци. Предстои извършването на оглед с участието на пожарен експерт, който да даде точна информация за територията, засегната от огъня, причините за инцидента и стойността на нанесените щети.