Отворено писмо до г-н Греков, министър на земеделието и храните

Уважаеми г-н министър,

Национална асоциация Българско Черноморие /НАБЧ/ апелира към Министерството на земеделието и храните да не се влияе от претенциите на няколко диво къмпингуващи относно назначението на бившия кмет на община Царево Петко Арнаудов за директор на Горското стопанство там. Хората, които излязоха на протест в курортния град отново не са природозащитници, а псевдоеколози, които целят единствено да манипулират обществеността и да ръководят институциите и министерствата за постигане на определени цели на трети лица. Последният такъв опит е срещу назначението на Петко Арнаудов. Наши симпатизанти и членове от Царево ни информираха, че на така наречения протест срещу Арнаудов са присъствали единствено десетина-дванадесет диво къмпингуващи „туристи”, уж опазващи българското Черноморие. Жителите на Царево са възмутени от наглото поведение на „гостите” по плажовете в региона.

НАБЧ застава зад достойнството на Петко Арнаудов, доказал със своята обществена дейност обвързаността си с просперитета на община Царево. За пример ще посочим, че Арнаудов беше инициаторът и организаторът от българска страна на протестите срещу строежа на огромната електроцентрала в Република Турция, която е проектирана само на 3 км. от граничното село Резово. Тогава на протеста не присъства нито един „природозащитник”. Може би защото пролетта беше студена, водата в Черно море също, а и най-вероятно е било студено и в незаконно разпънатите палатки в шубраците?!

НАБЧ е създадена като обединител на хората, живеещи, работещи и инвестиращи по Българското Черноморие. Сред основните ни приоритети са устойчивото развитие на българското Черноморие, съчетано с икономическия просперитет и опазването природата.

Г-н министър, настояваме още веднъж Вашето решение, да бъде или да не бъде назначен Петко Арнаудов в структурите на повереното Ви министерство да не се влияе от прищявките на дивите къмпингари и псевдоеколози, скрити зад маската на защита на околната среда, които се интересуват единствено как да пречат на бизнеса и държавата. Проблемът със зеления рекет в България е голям. Шепата хора, малка част от природолюбителите, които се определят като „природозащитници”, освен, че рекетират, с действията си уронват и управлението на страната ни. И не на последно място задаваме въпроса: Изпълнителната власт в България кого предпочита да слуша – „природозащитници” от шубраците или жителите на цялата община Царево?

Г-н министър, ако желаете да чуете общественото мнение в гр. Царево, Ви каним да посетите града и да се срещнете лично с жителите му.

С уважение,

Димитър Канариев

Председател на УС

 

1 коментар

  1. Симеон

    "зелените" да бягат в шубраците, че ги чакат дни на глад, скоро пари няма да видят!!!