Работник остана затрупан под строеж в първия си работен ден

Работникът, който тази сутрин загина след нелеп инцидент на строително скеле, е 25-годишният Мариян Готиерес, съобщи Kross.bg. Днес е бил първия работен ден на младия мъж. Около 9 часа сутринта Мариян и работници от още две фирми работили на строеж на 8-етажна офис сграда, близо до болница “Токуда”. Една част от работниците са изграждали хидроизолация в основите на обекта, а другите са правили кофраж и арматура на кота нула. Готиерес се намирал между нулевото и първото ниво на строящата се сграда. Той загива на място под тежестта на тонове строителни материали, а други двама негови колеги пострадаха.

Ранените работници са на 40 и 41 години. Те са прегледани във Военномедицинска академия. Изписани са веднага с леки наранявания , обясниха от МВР.

„Тяхната фирма е извършвала хидроизолационни работи в основата с едни хидроизолационни мембрани”, обясни за Нова тв Сотир Лазаров – главен инспектор в ГИТ. Съставен е акт, а обектът ще бъде затворен докато не приключат всички следствени експертизи.