Над 300 снимки за фотоконкурса „Пазител на традициите”2013

Над 300 снимки ще се състезават за наградите във второто издание на Националния фотоконкурс „Пазител на традициите”. Екипът на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 избра сред стотиците изпратени фотографии тези, които най-добре и въздействащо показват красотата и многообразието на българските традиции и красиви кътчета от България, където се е запазил духът на миналото и ккоито отговарят на изискванията на конкурса за размер на изображенията.

Надпреварата се провежда за втора поредна година в рамките на кампанията „Пазител на традициите”, която ще връчи награди в 7 категории на 14 ноември 2013 г.

За допуснатите до финалния кръг на конкурса снимки може да се гласува на страницата на кампанията „Пазител на традициите” във Фейсбук на адрес https://www.facebook.com/pazitelnatradiciite/photos_albums. Снимките са разпределени в 61 албума, като всеки от тях носи името на автора си. За фотографиите ще може да се гласува от днес до 19 октомври 2013 г. включително. Гласуването се осъществява чрез натискането на бутона „харесвам”, като всеки потребител има право да даде вота си за неограничен брой фотографии.

На 22 октомври ще бъдат обявени и победителите: на първо място ще бъде класирана снимката с най-голям брой гласове, като са предвидени и второ и трето място. Наградата за победителя е фотоапарат, осигурен от фирма „Ивитал консулт”, а за второ и трето място ще има призове от партньорите на кампанията. Предвидени са и 20 поощрителни награди, а всички отличени фотографии ще участват в пътуващата фотоизложба „Пазител на традициите”2013.

С изпращането на фотография в конкурса авторът гарантира, че снимките са направени от него и предоставя на А.Р.И.З.-7 авторските права за тях, като се съгласява те да бъдат публикувани и споделяни на сайта и Фейсбук страниците на асоциацията, да бъдат включени в пътуваща изложба и да бъдат използвани за целите на конкурса, като организаторите се задължават да указват автора на съответните снимки. Екипът на А.Р.И.З.-7 запазва правото си да не публикува снимки и галерии с нецензурно или дискриминиращо съдържание, както и такива със съмнения за авторството. Организаторите не носят отговорност при нарушаване на авторските права на трета страна.