Танцьори от Грузия и Италия на сцената в Ахелой

Втората част на Седмия международен конкурс за изкуства „Радост на брега” в Ахелой се проведе на 27.08.2013 г., съобщи пресцентърът на Община Поморие. Сцената на градския парк посрещна танцови формации от Грузия и Италия и много жители и гости на града, дошли да се насладят на оригиналните и забавни танци и атрактивни костюми. Изпълненията на гостите от ансамбъл „Вардзия” – Грузия, с ръководители Кистаури Камила и Джамал Натенадзе и танцова формация „Аджила естраменто” от Италия, с ръководител Джан Карло Камила, потопиха зрителите в атмосферата на различни култури.

Първата част на седмото на „Радост на брега” се проведе в дните 20 – 23 юни 2013 г. Форумът събра над 2000 човека от 8 държави в Ахелой, за да демонстрират умения в танците, пеенето и театралното изкуство, както и културното разнообразие в света. Освен на сцената в Ахелой, в програмата бяха включени и много концерти на територията на Област Бургас.

Събитието се организира от Община Поморие, Областна администрация – Бургас, сдружение „Радост на брега”, НЧ „Светлина 1934” – Ахелой, със съдействието на общините Созопол и Несебър.