Официално ще бъде открит„Байк Парк Поморие”

29 август 2013 г. ще бъде ден, посветен на спорта в Поморие.

От 17.00 ч. ще се състои официалното откриване на „Байк парк – Поморие”. По този повод Община Поморие и Байк клуб „Shore Invaders” – Бургас организират състезание по Dirt Jump. Състезанието ще се проведе в три категории – за участници от 4 до 9 години; от 10 до 12 години и над 13 години. Тренировки и записване за участие ще се извършват на място – от 15.00 часа. Кметът на Община Поморие Иван Алексиев и олимпийският шампион по гребане Иво Янакиев ще наградят победителите в състезанието, което ще се води от тазгодишния бронзов медалист от Националния шампионат по планинско колоездене Николай Желев.  Байк парк Поморие е разположен в кв. „Свети Георги”, зад РСПБЗН – Поморие, до ОУ „Христо Ботев”

От 19.00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, от 19:00 часа, състезателите от Айкидо клуб Поморие ще направят демонстрация на бойни изкуства. Айкидо клуб Поморие е един от най-многобройните в страната. Децата от клуба участваха в демонстрациите по време на Световния семинар по Джу – Джицу и Международната Будо Гала по традиционни бойни изкуства, които се проведоха в Поморие през месец април 2013 г. Тогава в града пристигнаха президентът и техническите директори на Световната Джу-Джицу и Кобудо организация, които дадоха много висока оценка за уменията и представянето на децата.

От 20.00 часа, отново на централния площад ще има представяне на Клуб по спортни танци Поморие. Малките шампиони от спортните клубове ще демонстрират своите умения и ще зарадват гостите със зрелищно представление.КСТ “Поморие” са абсолютни шампиони по спортни танци за България. Състезателите от клуба имат множество медали от национални и международни състезания. Предстои им да се състезават и за Световната купа по спортни танци на 31 август, в рамките на Международния турнир „Купа Бургас”.

Демонстрациите на бойни изкуства и спортни танци се организират за втора поредна година от Община Поморие , Айкидо клуб Поморие и КСТ Поморие. Събитието има за цел да запознае деца и възрастни със съчетанието между спорт и изкуство и да привлече към тях повече привърженици.